Én lehetek Tisztánlátó?

Én lehetek Tisztánlátó?

A tisztánlátó egy tudáshalmaz összessége. Eléréséhez nem egy tanfolyam, vagy néhány megtudott dolog szükséges, és azonnal működik. Nem lehet beiratkozni az „életnél” egy tanfolyamra, mert épp kíváncsiak vagyunk arra, mások mit éreznek, kik voltak előző életeikben, mivé váljanak létükben.

A tisztánlátás sokkal több ennél: megtanulható, de inkább elérhető állapot. Életek hosszú sora, magas rezgés szinten megélt tapasztalás kell hozzá, és olyan létezési szinteken való létezés, hol nagyobb a belelátás a megalkotott Teremtés, mondjuk a jelen földi lét működésébe.

A világ összetett, apró részletei is meghatározzák minden pillanatát, és ennek a megtudása felboríthatja a normál földi lét látszatigazságait. A látszat könnyebb, mint a valóság, hinni valamiben könnyebb, mint tudni igazát! – hogy mi, miből eredően az, ami… Meglátva belül embertársainkat, életüket, miértjeiket, nem könnyű feladat. Óriási terhet is ró arra, aki megtudja mások igazát. Ámbár könnyed tetszést ad, hogy valakinek anélkül ismerjük érzéseit, hogy szavakkal a tudtunkra adta volna. Jóleső előre megérezni dolgokat tudatosan, nem csak úgy, hogy az „égből pottyan” le hozzánk. Mégis van számtalan dolog, ami nem megtudható még így sem. A földi lét igazságaiban rejlő valóság, teljesen nem feltérképezhető, nem megtudható, de mégis izgalmas utazás a Lélek érzelmi hajójával. Vannak módszerek, amikkel elérhető egy bizonyos állapot, ami szükséges az érzékeléshez. Ezek könnyen elsajátíthatóak, de nem elég tudni, mi az, amit tenni kell, gyakorlások hosszú sora adja, és mutatja meg, hogy sikerült olyanba és belelátást nyerni, ami a szem korlátjai kapcsán kivitelezhetetlen lenne.

Ezzel a tudással születni is lehet, mégsem válik a földön valaki azonnal tisztánlátóvá. Még ily módon is csak annyi tudható meg az ittlét rejtelmeiből, amennyit azok a Létezők, akik ezt meg tudják mutatni, megengednek számunkra, vigyázva ránk. Tehát nem elég olvasni róla, látni filmben, hallani bárkitől, attól még nem válik valaki azzá, amit megtudott. De mégsem jár kiváltsággal, ha valaki egy lépéselőnnyel előrébb is van valamiben, sőt, a Léleknek megterhelő is lehet ez az előny.

Az eléréséhez kevés a bizalom, remény, hogy biztos azzá válok majd, ha sokat gyakorolom, és ha mégsem, akkor biztos én csináltam valamit rosszul.

A tisztánlátás egy számtalan dologból összetetten létrejövő állapot, aminek részleteit időrendben évezredekkel mérve, másként mondva életekben nézve is egy hosszú folyamat eredményének elérése. Ettől függetlenül már itt is tehetünk a most-ban sok dolgot ahhoz, hogy megszerezzük ezt a tudást, ami kellő erővel rendelkezve ez a tudás nálunk tud lenni.