Hogyan lát tisztán a Tisztánlátó?

Hogyan lát tisztán a Tisztánlátó?

A tisztánlátás érzékelést jelent, ami független bármitől is. A függetlenség egy olyan állapot, melyben se gondolat, se érzelem nincs jelen, egy emberfeletti állapot alkalmazása, óriási spirituális erővel.

Mindenki energiából van, és ennek az energiának változóak a rezgései. A különböző rezgésszintek behatárolhatóak, és azonosulhatóak. Az azonosulás közben megnyílik az adott valaki energiája, felismerhetővé válik milyensége, és lényének érzelmei. Olyan, mint egy könyv, amiben kinyitva lapozzuk életének, vagy akár életeinek, létezéseinek lapjait.

Bizonyára sokféle mód van a tisztánlátásra, de bárki is a tisztánlátó, csak azt tudja biztosan felmérni, ahogy ő ezt alkalmazza. Mivel mindenki másként működik, így más módon tud meg dolgokat, mégis vannak hasonlóságok, melyek felfedezhetőek a tisztánlátásban.

Mikor egy azonosulás megtörténik, felismerhető számtalan dolog, de csak pontosan az, amire fókuszálva vagyunk. A Lélek érzékelhető, felismerhető milyensége, élettapasztalatainak érzelmi energia összessége, és az ebből eredő rezgésszintje.

Az érzések, amik megjelennek, megmutatják, ki milyen jellemű, hogyan viselkedik, miből ered, milyen szintű és tartalmú életeket élt meg. Volt-e már mondjuk király, vagy szolgaként élt, uralkodott, vagy kiszolgáltatott volt-e. A vágyai, céljai, fájdalmai, küzdelmei. Ezek mind érzelmek, amik meghatározzák létezésünket.

Érzelemből tevődünk össze, ez alkotja lényünket. A tisztánlátás állapota tanulható, de van, akinek életek hosszú sora kell ahhoz, hogy megértse működését, és kellő erővel rendelkezzen ehhez a tudáshoz. De vannak olyanok is, akik már ezt a tudást megszerezték, és nincs már tanulásra szükségük, csak az emlékek kellenek hozzá, hogy kiemeljék tudástárukból, és alkalmazzák az életben. A tisztánlátás egyben nehéz állapot is lehet: a testnek nagyon fárasztó, energia elvonást eredményez, és hosszú távon kimerültséget okoz. A Léleknek szintén megterhelő, mivel az alacsonyabb rezgésű érzelmek, mint pl. szenvedés, fájdalom, csökkentik a magas rezgések értékét, azaz lehúzzák. Rosszul lenni nagyon fárasztó, és egy szenvedő valakivel azonosulni szintén rossz érzéseket okoz. Sokáig nem is jó lenni az ilyen alacsony rezgéstartományban. Tehát olyan valaki, aki lélekszenvedést él meg, folyamatosan nehezen érzékelhető. Boldog emberek társasága felemelő tud lenni, míg a szenvedőké nyomasztó. A látás állapota is hasonló, mikor azonosulunk valakivel.

A tisztánlátáshoz lelki tisztaság kell, értelem, és érdekmentes állapot létrehozása. A tisztánlátó nem akarhat se jót, se rosszat az adott valakinek, így tudja megtartani függetlenségét az állapot igaz felismeréséhez.

Az igazság egyoldalú lehet, ha valaki beleteszi önvalóját, és ez alapján mond bármit is, ahogy ő azt jónak látja. A jó relatív, mint ahogy a rossz is. Nem mondhatunk áment semmi olyan felett, ami nem mi vagyunk, ami számunkra másmilyen. Ennek elöntése nem lehet emberi döntés alapú, mivel csak az adott tapasztalásaink kapcsán mondhatnánk bármit is, ami jó szándékkal sem lehet valós igazság.

A tisztánlátás állapotában megszűnik az önös érdek, nincs jó vagy rossz, nincs akarom, nem akarom kérdése.

Az igazság sokkal több az emberként felismerhető és megélhető látszatvalóságnál. Azok a Létezők, kik nem emberek, tudják, vagy sokkal jobban tudják, mi a helyes egy adott dologban. A Velük való kapcsolódás adja meg a válaszokat azokra a kérdésekre, amik emberként nem megtudhatóak. A Létezők sokfélék lehetnek: vannak olyanok, akik kifejezetten azzal foglalkoznak, hogy a földi létben élőknek mondják meg a helyes utat, de vannak olyanok is, akiktől megtudhatóak, akár egy összeköttetés kapcsán is, mi a helyénvaló az életben. Számtalan létezési szinten élnek, és mint ahogy a fény és a sötétség különbségei vannak, úgy tudnak ezekbe az adott Létezők belelátást nyerni. A fény, nem tud belelépni a sötétségbe, a sötétség pedig nem látszik a fénybe. Ahhoz, hogy az adott szintről tudjunk meg bármit is, azzá válva kell belépni a szintjébe. Mikor valakit belülről látunk, érzékelünk, ha ő boldog, akkor azt éljük meg bennünk, de ha valaki egy fájdalom tenger, és mélyszenvedést él meg, akkor, ha tudni akarunk róla bármit is, azzá kell válnunk, aki ő. Mindkettőhöz erő kell, sok-sok erő. Ezért tisztánlátónak lenni nagy felelősség, nemcsak másokkal, hanem a saját magunk részéről is. Mert ha nem vagyunk tisztában, tisztánlátásunk felelősségének, és kellő erővel nem rendelkezve próbálunk megtudni dolgokat, belefuthatunk olyanba, ami által olyan szenvedést okozunk bennünk, amit a lelkünkből csak évek, vagy életek alatt tudunk felülírni. A tisztánlátás közben meg kell nyílnunk ahhoz, hogy befogadni tudjunk, hogy megértsük, amit látunk, így egy sebezhetőséget biztosítva. A tisztánlátó felkészült kell, hogy legyen, figyelnie kell mindenre, szerteágazón kell részt vennie minden egyes tisztánlátás azonosulásban. Ez a sok gyakorlásból eredően alapvetően alkalmazódik, nem szükséges kifejezetten figyelni rá, de elengedhetetlen, ha alkalmazzuk ezt a tudást.

Tisztánlátónak lenni nem könnyű foglalkozás, rengeteg felelősséggel és megterheléssel jár, emberként. De számtalan csodája van, ami kapcsán sokkal több dolog látható meg a világból, szerteágazóbbá válnak az apró dolgok is, a kifinomult érzékelés mivoltából eredően.