Lélekminta felismerése kezelés

Lélekminta felismerése kezelés

A Lélek érzelmi alapon működik, sosem gondolkodik. A világ kizárólag érzelem alapon működik. A Lélekben és ezáltal a testben érzelmi lenyomatok maradnak. Ezek egy tapasztalat minta alapján képződnek, berögzüléseket okozva, melyek meghatározzák az adott valaki jelenét. Ezek lehetnek: felfogások, hozzáállások, megoldás minőségek és további olyan meghatározó érzelmek, ami kapcsán tudunk csak részt venni egy adott szituációban, érzelemmel.

A Vendégeim eseteiből idézek néhányat, hogy átérezhető legyen annak, akiben hasonló érzelem él, és hogy a saját tapasztalásaimból merítsek.

Nézzünk néhány konkrét esetet:

Felnőtté válás

Egy gyermek – ki már bőven felnőtt korban van -, az anyára istenként tekint, egy olyan valakire, akiért bármit megtesz. Ez egy bizonyos szinten rendben is van. De ott már nincsen, ahol ez a felnőtt gyerek, még gyerekként éli meg felnőtt mivoltát is, mivel az anya meghatározza Őt, mint gyereket és sosem tud olyan felnőtté válni, aki felnőtt szülőként éli meg saját gyermekének létét. Itt a berögzülés, a Lélek érzelmi lenyomata: gyerek vagyok. Sosem tud így felnőni! Ha ezt az anya még a saját léleklenyomatai hiányosságainak feltöltésére fordítja meggátolja a megoldást, ami a felnőtté váláshoz vezet. Az anya se magának, se gyermekének nem tud szabadságot nyújtani. És rosszabb esetekben az anya ezt még fokozhatja önzőséggel, birtoklással, követeléssel, elvárassal, felelősségre vonással, melyektől a gyermek érvényesülési lehetőségei parányira zsugorodnak.

 

Abortusz megértés

Az abortusz köztudomásból nézve nem megoldás a gyerek meg nem születésére. Nem fogadják se az orvosok, se egy „anyai érzés” jóérzésűnek, ha valaki ezt választja megoldásként. Nem is ez a helyénvaló lépés ebben a dologban, de mégis vannak olyan egyedi esetek, amiben más a valós igazság és nem az, hogy képtelen vagy felvállalni, gyenge vagy, nincs felelősséged, vagy megölsz valakit. Mivel tisztánlátóként érzékeltem ezekből az igazságokból néhányat, így biztosan fel tudom mérni, hogy érzelemben ez miként van. Olykor meglepő az igazság főleg az anyának, aki másként nem tud rátekinteni erre csak úgy, ahogy a világ elvárja Tőle. Ezeket az érzelmi lenyomatokat sok-sok éven át cipeli önmagában, érzelmileg megfertőzve Lelkét, testét, a körülötte élőket is, és akár már az előtte megszületett gyermekének Lelki békéjét is. De akár rámehet a családra, Hölgy minőségére, vagy a szexuális életére is.

Ezen érzelmek és lenyomatok igazságai megélhetőek, az érzelmek felismerhetőek, mikor valaki kellő Lélek erővel és felszabadultsággal rendelkezik ennek megváltoztatására. Ezek érzelmek, mint bármelyik érzelem, de lehetnek sokkal súlyosabbak és nehezebben lehet cipelni őket egy életen át, vagy akár több életen át is. Meghatározza a szerelmi vagy családi kapcsolatokból szinte mindent, amit ez a „felelősségre vonás fájdalma” érzelem veszi át az irányítást.

 

Megfelelési kényszer

  • Valamilyennek lennem kell, ami nem lehet rossz, csak jó!
  • Kedves vagyok mindenkivel, hogy szeressenek, ha már én nem szeretem önmagam!
  • Mindenki jól csinál mindent, csak én lehetek hibás!
  • Miért nem találok magamnak senkit, mikor én kedves és jó vagyok mindenkivel?
  • Annyiszor önfeláldozó vagyok, segítek, ugrok bármikor, ha kellek, miért van, hogy csak kihasználnak?
  • Miért van az, hogy engem állandóan megcsalnak?

 

Furcsa érzés az, mikor valamilyennek akarsz lenni, ami szerinted a jó. Mivel mindenkinek más a jó, ezért ez bárkitől megállapítva sosem lehet igaz. Eljuthat Hozzád a jó valós érzelmi fogalma, de az, hogy másnak mit jelent a jó, azt csak az Ő megállapítása lehet. Nagyon sok időbe telne, hogy a földön élt mindenki által vélt jót fel tud fogni, és még akkor is a sajátod lenne számodra a valós. Elég az ha azzal törődsz, aki az életedben fontos szerepet él meg. De a számodra élt jó lehet csak a valós és számodra a legfontosabb, mivel csak ez lehet a sajátod. Törődhetsz másokéval is, de azt majd Ők döntik el, hogy amit Te teszel az számukra jó-e.

Az, hogy jó akarj lenni mindig mindenkivel az egy konkrét lehetetlenség. De az, hogy a társadalmi normákhoz mért jót éld, az a benned levő betanult kifejezésmódok tudják érvényre juttatni. Azaz elfogadnak: mert hát kedves vagy, figyelmes, segítőkész és minden olyan, amit elvárnak Tőled. Te vagy ebben az, aki ha nem is jó megtenni, de hát megteszed, mert jó akarsz lenni.

Azt a Lény, Létező, ember, aki tudsz lenni valójában így mindig folyamatosan elveszíted.

Ki kell deríteni, fel kell ismerni, meg kell érteni, milyen érzelmi okok alapján teszed ezt, ami Téged ilyen irányba meghatároz.

 

Ez a 3 érzelmi példa csak egy apró része a számtalan igazságból, ami érzékelhető a Lélek valóságaiban.

Röviden írva még lehet: apai befolyás, társadalmi hovatartozás, szülői nyomás, fájdalmas magány, önértékelési problémák stb. Ezek érzelmek megértésével könnyebb továbbhaladni a saját utunkon.

A kezelés menete:

Egy ilyen irányú és a lélek mélységeibe szántó energia működtetéssel egybekötött beszélgetés nem feltétlenül könnyű. A kezelések kapcsán érzékelhetőek az igaz érzelmek és annak is megélhető, érezhető a saját érzelme, aki kezelve van, még akkor is, ha eddig titok is volt. Természetesen spirituális tudás és nagyfokú nyitottság szükséges ezen érzelmek érzékeléséhez, felismeréséhez. Nem elég a kíváncsiság, a „jó lenne tudni” hozzáállás, sokkal több kell hozzá. De ez könnyen kiderül, már a beszélgetés elején is.

Nem kell hozzá teljes csend sem, vagy bármi külső hatás, esetleg eszköz, ami kapcsán létrejönne. Nem jár testi érintéssel és feküdni sem fontos hozzá. Egy koncentrált figyelem kell, és befogadás, ami túllép az addig megismert és megszokott meglátásokon. Egy nyitott hozzáállás kell, megfelelő erővel párosítva. Lehet, ezt valaki csak lépésről lépésre tudja megtenni, amihez több beszélgetés és alkalom kell. Mindenkinél más. Ettől egyedi.

Egy ilyen beszélgetés és kezelés sokkal összetettebb, teljesebb érzelmi képet ad az adott valaki életéről. Az energia érezhető működése alatt felszabadultság érzés, megkönnyebbülés, könnyezés, esetenként zokogó sírás, bizsergés, feltöltődés, belső melegség, megtisztulás érzés van.

De a legfontosabb, hogy az adott dolog megváltozása azonnal érezhető: valami más lett, valami már nem ugyanaz – sokkal könnyebb és kiteljesedettebb érzelmű már, ami eddig fájdalmasan nehéz volt. (Ezeket a Vendégeim élték meg, mint ahogy én is, Velük együtt).

A kezelés ideje:

A kezelés menetében benne van, hogy a kibontakozott érzelem a felismerés után megértéssé váljék. Kellő nyitottság és erő által percek alatt megélhető és megváltoztatható, és azonnal létrejön a változás. De természetesen minél nagyobb erejű a dolog, annál tovább tarthat a változás is, függetlenül attól, ki milyen erős, vagy komoly tudással rendelkezik. Nem feltétlenül jön létre egyből minden megoldás. Van, hogy több idő, olykor napok, hetek kellenek hozzá, de esetleg hónapok is, míg a valós változás bekövetkezik és belül a megnyugvás kap helyet.

A kezelések alatt történő felismerések igazságai, magányügyként kezelem: nálam bárki érzelme biztonságban van, mivel a bennem levő etikai kódex becsület számlájára íródik, amit sosem egyenlítek ki, az elkövetkezendő idők és életek megbélyegzését adó „a megtudottakkal való visszaélés” becstelenségével. Tehát: bárki belső érzelmi életét nem adom tovább másnak!