Mi a Tisztánlátás?

Mi a Tisztánlátás?

A “Tisztánlátás” egy személyes érdek nélküli érzékelés, egy adott állapot létrehozása, mely több mint egy meditatív állapot: egy belső és külső csend, amiben az egyetlen“zaj”, a kérdés válasza. A tisztaság érdekmentes, és Egyetemes Szeretet alappal megalkotva, emberfeletti állapot érhető el, melyben a földi ember egy összetett csapat tagja, más Létezőket bevonva, de Tőlük is függetlenül, mégis Velük együtt. Földi dolgokhoz földi ember kell, de a kapcsolódás már több annál, mit az itt élő ember felfogni képes értelmével. Ezért olyanba kell belelépnie, ami tőle magasabb szinten van, alapvetően nem érhet fel hozzá, de a tisztánlátás állapotában elérhető. A közismert 3. szem csak egy adott eszköz ebben, és nem ez az egyetlen érzékeléshez alkalmazható, úgymond eszköz. Sokkal több „szem” is közrejátszik egy tisztánlátás állapot megalkotásában, és valós igazságok felismerésében. Ezek a „szemek” különböző szintekhez érnek el, és használatuk egyenként, vagy több „szem” alkalmazásával is lehetséges. Mikor összekapcsolt módban vannak, más igazságokhoz is hozzáférnek, olyan, akár nem emberi helyekre hoznak létre betekintést, amihez könnyedén nem lehet hozzáférni. Szám szerint több is van, mégsem lehet megszámolni őket, mivel annyi fogható fel belőlük, amennyihez az adott valakinek a tudása hozzáfér. Belel lehet lépni emberként, vagy emberfelettiként sem érthető szintekbe, de mégis tudomás szerezhető olyanról érzésben, amiről értelmi fogalmunk, és Lélekben levő érthető tudásunk sem tudja felfogni. Hanem van egy érzés, amire se szó, se kifejezés nem mondható el. De attól még van…

Az „Egyetemes Tiszta Szeretet alapú Független Semlegesség”  állapotában – mely a „Tisztánlátás” érthető fogalma -,  olyan válaszok kerülnek felszínre, melyekből megértjük jelenlegi helyzetünket, karmáinkat, akár életfeladatunkat is. Ez az állapot tanulható, de nagy spirituális erő kell ahhoz, hogy úgy ismerjük fel a megoldást, ami tőlünk, bárkitől és bármitől tiszta, és független marad. Nincs ránk hatással se a jó, se a rossz, egy olyan belső semleges rend, melyben a “rendetlenség” is ugyanaz.

Ebben a független, semleges állapotban a karma és élet feladatok felismeréséből, megértéséből eredően már tudatosan tudunk a továbbiakban a saját – tisztán és tudatosan – felismert életutunkon, magas szinten haladni.