A bölcsesség

Tudásunk van, mindannyiunknak. A tudás bennünk különböző módon létezik és működik. Sokféle módon van jelen a létben, és fejleszthető ennek minősége.

Tudásunkat Lelkünk, elménk, szívünk, tudatunk összessége tárolja, belőlük nyerhető ki az életben való működtetéshez. Tudása mindenkinek más minőségben létezik és vannak, akik semmit sem tudnak önmagukban levő tudásszintjének mivoltáról. Sokan óriási tudással rendelkezve élik le életük nagy részét úgy, hogy vagy nem merik megmutatni, vagy nincs kinek megmutatni, vagy egyszerűen azt se tudják kik ők, és elnyomják önmagukban ennek létjogosultságát. Csendes folyamként mennek végig mindennapjaikon, és mikor felébred bennük egy felismerés tudásukból, nem hagyják, hogy megéljék. Pedig ott mutatja magát számukra, de nem tudják, el sem merik hinni, hogy ez a valami bennük van, az ő részüket alkotja és használhatják bármikor, amikor csak jónak látják. De nem teszik, mert az a biztos, ami hihetőnek tűnik, vagy az, amit már felismerve tudomást szereztek róla. Az ismeretlent nehéz befogadni még akkor is, ha bennünk létezve van jelen létünkben. Az ismeretlen szokatlan, és bárhogy is mutatja magát számunkra, akkor is idegen marad, ha nem bízunk abban, akik vagyunk.

A bölcsesség tudás alapú tud csak lenni, de nagyon kevés a tudás ahhoz, hogy bölcsen, a tudás igaz szépségével tudjuk létünkben alkalmazni.

Körültekintőnek kell lennünk hozzá, mint egy griffmadár az égen, mely kitárt óriás szárnyaival magasan szemlélve élheti a világot. Számára a világ több annál, mint egy porszem, bár le is ereszkedhet a porszemhez és közelről megszemlélheti azt. De ő fel is szállhat oly magasra, hol túlláthat olyan szinteken, amiről mások sosem tudnak, mert nem érhetnek fel oda. De a griffmadár, griffmadártársaival egy szinten repülve tud együtt szállni, rajban repülve társként élni a fellegek tudásmagasságaiban. Aki ilyen és hasonló magas szinteken tud jelen lenni, visszatérhet alacsonyabb rezgésű jelenlétekbe is és itt elmondhatja, mit látott a magasságokban. Viszont azok, akik alacsonyabb tudásszintekről hallgatják meg, nem érthetik őt, de elhihetik, bízhatnak igazmondásában. Majd tőle tanulva eljuthatnak vele együtt oda, ahova eddig sosem értek el. Mikor valaki egy magas szintű tudással rendelkező bölcs, tudja, hogy kell idő azoknak, akiknek még csak épp szárnyuk nő a repüléshez, még csak két lábon járva készülnek óriás tudásszárnyat növeszteni.

A bölcsesség a tudás megfelelő, belső béke alapokkal rendelkező alkalmazása, melyben szeretet, nyugalom, érzelmi őszinteség és spirituális erő van.

Mégis vannak olyanok, kik hatalmas tudással rendelkezve élnek vissza tudásuk nagyságával és önnön érdekeiket szem előtt tartva használják azt. Mindenkinek szabadsága van így tenni, úgy élnie meg önmagát, ahogy számára ez megfelelő. De az biztos, hogy igaz szépségű bölcsességet cselekedni csak tiszta érzelmekkel lehet, amiben nincs olyan, ami által érdek, vagy egyéb logikai motiváció lép bele.

A bölcsesség szépsége a tudás szépsége, és gyönyörűvé varázsolja ennek a tudásnak a birtokában levőt, és azt is, akinek megmutatva varázsát, elkápráztatva éli meg az újdonság által meglátott csodálatos valóságokat.

Hozzászólások lezárva.